Monday 26 February
Weerman Jannes Wiersema

07 februari 2020 door Jannes Wiersema

Zonnige perioden,maar het No eerst nog bewolkt.

In het noorden en oosten van het land zijn er wolkenvelden. Elders is er weinig bewolking, en komt er nevel voor en plaatselijk ook een enkele mistbank.
De bewolking in het noorden trekt geleidelijk noordwaarts weg en wordt het overal zonnig. De maxima lopen uiteen van 7°C in het uiterste noorden tot lokaal 10°C in het zuiden. Er staat een matige, langs de kust en op het IJsselmeer later mogelijk vrij krachtige zuidoostenwind. In de avond draait de wind naar zuid en neemt in het Waddengebied toe naar krachtig, 6 Bft.

Komende nacht raakt het van het zuidwesten uit overal bewolkt, maar blijft het op de meeste plaatsen nog droog. De minima liggen tussen 1°C in het oosten en noordoosten en 5°C in het uiterste zuidwesten. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige zuidenwind. In het Waddengebied is de wind krachtig, 6 Bft.

Morgenochtend wordt de bewolking in het westen dikker en tegen het einde van de ochtend valt daar regen. Dit gebied met regen beweegt oostwaarts en verlaat halverwege de avond het oosten. Opklaringen breiden zich in de avond oostwaarts over het land uit. De maxima lopen uiteen van 8°C in het westen tot 12°C lokaal in het zuidoosten. De wind draait in de ochtend naar zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer eerst nog vrij krachtig. In de avond neemt de wind langs de noordwestkust toe naar krachtig.

Vooruitzichten
Zondag onstuimig en nat met vooral in de middag en avond zware tot zeer zware windstoten. Ook na het weekeinde wisselvallig met geregeld buien en kans op zware windstoten. Op zondag is het met een maximumtemperatuur van ca. 12°C nog erg zacht, na het weekeinde is het met maxima van ca. 7°C weer wat frisser.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 14 februari tot en met vrijdag 21 februari
Toenemende kans op een rustiger en droger weertype met geregeld zon. De temperaturen lopen zeer waarschijnlijk op naar waarden ruim boven het langjarig gemiddelde.


Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn