Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

08 februari 2020 door Jannes Wiersema

Vandaag af en toe wat regen, zondag (zeer) zware windstoten.

Het is overwegend bewolkt en tegen het einde van de ochtend volgt er in het westen af en toe regen. Dit gebied met regen beweegt vanmiddag naar het oosten en verlaat halverwege de avond het land. Opklaringen breiden zich in de avond oostwaarts over het land uit. De maxima lopen uiteen van 8°C in het westen tot 12°C lokaal in het zuidoosten. De wind draait in de ochtend van zuid naar zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer eerst nog vrij krachtig. In de avond neemt de wind langs de noordwestkust toe naar krachtig.

Komende nacht is het droog. Aanvankelijk zijn er opklaringen, maar in het zuidoosten is het nog bewolkt. Later in de nacht neemt overal de bewolking toe. De minima komen uit rond 5°C. De zuid- tot zuidwestenwind neemt geleidelijk toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard.

Morgen valt er veel regen en neemt de zuidwestenwind verder toe. Vanaf het einde van de ochtend wordt de wind aan zee stormachtig, 8 Bft, en boven land krachtig, 6 Bft. In het westen en noorden komen dan zware windstoten voor van 75-100 km/u. In de middag breiden de zware windstoten zich uit over het hele land en aan zee komt er een zuidwesterstorm te staan, 9 Bft. Vanaf de tweede helft van de middag kunnen er in de kustprovincies zeer zware windstoten van 100-120 km/u optreden. In de avond kunnen deze zeer zware windstoten ook landinwaarts voorkomen, vooral tijdens de passage van een gebied met stevige buien met kans op onweer en hagel. Pas later in de avond en in de nacht naar maandag neemt de wind vanuit het noordwesten iets af, maar er blijven met enige regelmaat zware windstoten van 75-100 km/uur mogelijk. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. In de avond loopt de temperatuur verder op.

Vooruitzichten
Wisselvallig met geregeld buien en de eerste dagen kans op zware windstoten. De temperaturen liggen overdag rond, in de nachten boven het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari
Toenemende kans op een rustiger en droger weertype met geregeld zon. De temperaturen lopen zeer waarschijnlijk op naar waarden ruim boven het langjarig gemiddelde.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn