Friday 24 May
Weerman Jannes Wiersema

10 februari 2020 door Jannes Wiersema

Van tijd tot tijd buien. Verder veel wind met soms zware windstoten.

Het is half tot zwaar bewolkt met vanochtend verspreid over het land een aantal stevige buien, lokaal met onweer en korrelhagel. Later in de ochtend wordt het van het westen uit overwegend droog met vooral in het westen ook perioden met zon. In de loop van de middag raakt het van het zuidwesten uit bewolkt. Het wordt dan opnieuw buiig met plaatselijk onweer en hagel. In de loop van de avond kan er bij de buien ook plaatselijk natte sneeuw voorkomen. De middagtemperatuur komt rond 8°C uit. De west- tot zuidwestenwind blijft de hoofdrol spelen. Boven land is de wind (vrij) krachtig, aan zee stormachtig. In het hele land komen van tijd tot tijd zware windstoten van rond 80 km/uur voor, in de kustgebieden van 90-100 km/uur. Vanmiddag draait de wind naar zuidwest en neemt dan tijdelijk af. In de avond kan de wind aan de westkust mogelijk weer stormkracht bereiken.

Komende nacht trekken de meeste buien oostwaarts weg en klaart het van het westen uit af en toe op. De minimumtemperaturen liggen rond 4°C. De westenwind is vrij krachtig tot krachtig, in de kustgebieden hard tot stormachtig. Bij de buien is er aanvankelijk nog kans op zware windstoten en vooral verder landinwaarts kunnen de buien gepaard gaan met korrelhagel en mogelijk ook natte sneeuw.

Morgen is het wisselend bewolkt met vooral in het noorden en oosten enkele buien, lokaal mogelijk met korrelhagel of natte sneeuw. Vooral in het zuidwesten zijn er ook zonnige perioden. De maxima liggen rond 7°C. De westenwind is vrij krachtig tot krachtig, in de kustgebieden hard tot stormachtig.

Wisselvallig met enkele buien. Donderdag en tijdens het weekeinde perioden met regen. De temperaturen liggen overdag aanvankelijk op of iets boven het langjarig gemiddelde, vanaf het einde van de week lopen de middagtemperaturen op naar waarden ruim boven de 10 graden.

maandag 17 februari tot en met maandag 24 februari
60-70% kans op een overgang naar een rustiger en droger weertype. De temperaturen liggen in het algemeen (ruim) boven het langjarig gemiddelde.


Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn