Friday 24 May
Weerman Jannes Wiersema

12 februari 2020 door Jannes Wiersema

Enkele buien en geleidelijk minder wind.

Vandaag zijn er in het westen en zuidwesten perioden met zon en daar blijft het op veel plaatsen droog. Elders is er meer bewolking met enkele buien. Bij buien komt plaatselijk korrelhagel voor en vooral in het noordoosten mogelijk ook natte sneeuw of een klap onweer. Het wordt vanmiddag ongeveer 7°C. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig tot hard. In het noordelijk kustgebied is de wind eerst nog af en toe stormachtig, 8 Bft, met vanochtend nog zware windstoten van 75-90 km/uur. In de loop van de middag neemt de wind langzaam af naar matig, aan zee naar (vrij) krachtig. In de avond draait de wind naar zuidwest.

Vanavond nemen de buien in aantal en activiteit af. Komende nacht trekken wolkenvelden over het land en lokaal nog een bui. Later in de nacht neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe. De minima variëren van lokaal -1°C in het noorden en oosten tot 4°C aan zee. Er is in het noorden en oosten een kleine kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. Gedurende de nacht draait de wind naar zuid.

Morgenochtend is het bewolkt en van het zuidwesten uit gaat het enkele uren regenen. Met name in het oosten en noordoosten kan ook even natte sneeuw vallen. In de loop van de middag en avond trekken enkele stevige buien van west naar oost over het land. Hierbij is er kans op onweer, hagel en windstoten. Halverwege de avond wordt het van het westen uit op steeds meer plaatsen droog en klaart het tijdelijk op. De maxima lopen uiteen van 4°C in het noordoosten tot 10°C in het zuiden. Tijdens natte sneeuw daalt de temperatuur in het uiterste oosten en noordoosten lokaal tot ca.1°C. De wind draait in de ochtend naar zuidoost en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de middag draait de wind van het zuiden uit naar zuidwest en neemt af naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar matig tot vrij krachtig, in het noorden naar zwak tot matig. In de avond draait de wind overal naar west.

Vooruitzichten
Vrijdag droog. In het weekeinde perioden met regen, erg zacht en bovendien mogelijk veel wind. Na het weekeinde enkele buien en minder zacht.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 19 februari tot en met woensdag 26 februari
Ongeveer 60% kans op een overgang naar een rustiger en droger weertype, rond 40% kans op voortzetting van het wisselvallige weertype. De temperaturen liggen waarschijnlijk (ruim) boven het langjarig gemiddelde.Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn