Sunday 25 February
Weerman Jannes Wiersema

15 februari 2020 door Jannes Wiersema

Veel bewolking en in het Noorden wat lichte regen/motregen

Er is over het algemeen veel bewolking daaruit valt met name in de ochtend in de noordwestelijke helft af en toe regen of motregen, in de loop van de ochtend wordt het overal droog en kan vooral in het zuidoosten de zon even doorbreken. In de avond kan er in het westen en noorden opnieuw af en toe lichte regen gaan vallen. Het wordt een zachte dag met 11 tot 13°C,met de hoogste temperatuur in het zuiden. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig 3 – 6 Bft, in de avond boven land vrij krachtig tot krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard, 7 Bft. In de loop van de avond neemt de wind in het noordwestelijk kustgebied verder toe naar hard tot stormachtig, 7-8 Bft, rond middernacht mogelijk tot storm, 9 Bft. Langs de noordwestkust is er dan kans op zware windstoten van ca. 80 km/uur.

In nacht wordt de bewolking steeds dikker en in de loop van de nacht gaat het overal van tijd tot tijd regenen. De minimumtemperatuur ligt tussen 9°C in het noordwesten en 11°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is boven land vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig 7-8 Bft. In het noordwestelijk kustgebied haalt de wind mogelijk stormkracht, 9 Bft. In het noordwestelijk kustgebied is er kans op zware windstoten tot rond 90 km/u. In de loop van de nacht neemt de kans op zware windstoten tot ca. 75 km/u in de westelijke kustprovincies tevens toe.

Morgen is het bewolkt en zijn er perioden met regen. In de middag trekt een gebied met buien van het noordwesten naar het zuidoosten, waarbij het enige tijd stevig kan regenen. Later in de avond bereiken enkele opklaringen het westen. Het is erg zacht met maximumtemperaturen tussen 12°C in het noordwesten tot mogelijk 16°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is boven land overwegend krachtig, 6 Bft, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig 7-8 Bft. In het noordwestelijk kustgebied kan de wind nog steeds stormkracht bereiken, 9 Bft. In het noordwestelijk kustgebied is er kans op zware windstoten tot rond 90 km/u, in de ochtend tijdelijk kans op zeer zware windstoten tot rond 100 km/u. Landinwaarts komen zware windstoten voor tot rond 75 km/u. In de loop van de middag en avond neemt de wind van het noordwesten uit af naar matig, in de kustgebieden naar vrij krachtig, aan zee mogelijk nog krachtig, 6 Bft. In het zuidoosten kan het tot in de avond onstuimig blijven.

Vooruitzichten
Geleidelijk rustiger met nu en dan zon maar ook enkele buien. Minder zacht.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 22 februari tot en met zaterdag 29 februari
Grote kans (70%) op een wisselvallig weertype met geregeld regen en soms ook vrij veel wind. De temperaturen liggen meestal boven of rond het langjarig gemiddelde.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn