Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

16 februari 2020 door Jannes Wiersema

Regen en veel wind.

Het is overwegend bewolkt en er zijn perioden met regen,vananmiddag en vanavond kan het soms flink doorregenen. In de zuidoostelijke helft zijn er vooral vanmiddag echter ook droge perioden. Later in de avond klaart het van het westen uit op. Het is erg zacht met maximumtemperaturen tussen 12°C in het noordwesten tot mogelijk 16°C in het zuidoosten. Er staat een (vrij) krachtige zuidwestelijke wind, aan de kust is de wind hard tot stormachtig, met aan de noordwestkust eerst tijdelijk een stormkracht, 9 Bft. Er komen zware windstoten voor van 75-90 km/uur, in de ochtend in het noordwestelijk kustgebied tot rond 100 km/uur. Later vanmiddag en vanavond neemt de wind af, eerst in het noordwesten, het laatst in het zuidoosten.

Komende nacht klaart het van het westen uit steeds meer op en blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperaturen liggen tussen 6°C in het noordwesten en 8°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind hard tot stormachtig 7-8 Bft en kunnen windstoten voorkomen rond 75 km/u.

Morgen zijn er eerst flinke opklaringen met de zon.In de loop van de ochtend ontstaan enkele stapelwolken. In de middag trekken er enkele buien van west naar oost, mogelijk met onweer, hagel en kans op windstoten tot ca. 75 km/u. De middagtemperaturen liggen tussen 7°C in het noordwesten en 10°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind hard tot stormachtig 7-8 Bft.

Vooruitzichten
Wisselvallig en vrij zacht met elke dag wel kans op regen of een enkele bui.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 23 februari tot en met zondag 01 maart
Grote kans (80-90%) op een wisselvallig weertype met geregeld regen en soms ook vrij veel wind. De temperaturen liggen overwegend boven of rond het langjarig gemiddelde.Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn