Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

17 februari 2020 door Jannes Wiersema

Eerst zon,later enkele (onweers)buien.

Vanmorgen zijn er eerst brede opklaringen. In de loop van de ochtend ontstaan enkele stapelwolken. Aan het einde van de ochtend en in het begin van de middag trekt een gebied met een aantal stevige buien van west naar oost, mogelijk met onweer, hagel en windstoten van 75-85 km/u. Later in de middag volgt er van het westen uit opnieuw een gebied met regen en enkele buien. De middagtemperaturen liggen tussen 8°C in het noordwesten en 10°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind hard tot stormachtig 7-8 Bft.

In de nacht naar dinsdag is het wisselend bewolkt en komen er in het noorden enkele buien voor. Ook in de oostelijke helft van het land komen er eerst nog enkele regenbuien voor. De minimumtemperaturen liggen tussen 4°C in het noordoosten en 6°C in het zuidwesten. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Dinsdag overdag is het wisselend bewolkt en in de loop van de dag ontstaan er enkele buien. De middagtemperaturen liggen tussen 7°C en 10°C. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, aan zee en IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Vooruitzichten
Wisselvallig en vrij zacht met elke dag wel kans op regen of een enkele bui. In het weekend vrij veel wind.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 24 februari tot en met maandag 02 maart
Grote kans (80-90%) op een wisselvallig weertype met geregeld regen en soms ook vrij veel wind. De temperaturen liggen boven of rond het langjarig gemiddelde, de kans op kouder weer is minder dan 20%.Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn