Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

18 februari 2020 door Jannes Wiersema

Enkele buien

Vanochtend is het wisselend bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. Vanmiddag ontstaan er met name in de oostelijke helft enkele buien en in de avond gebeurt dit ook elders. Aan het einde van de avond bereikt een volgend gebied met regen en buien het westen. Hierbij is er lokaal kans op onweer en (zware) windstoten van 60-75 km/u, langs de kust mogelijk tot 90 km/uur. De middagtemperaturen liggen tussen 7°C en 10°C. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, aan zee en IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft, later in de avond mogelijk tijdelijk stormachtig, 8 Bft.

Komende nacht trekken de buien oostwaarts, de kans op onweer en windstoten neemt daarbij af. In de loop van de nacht wordt het van het westen uit vrijwel droog en klaart het op. De temperatuur daalt naar ongeveer 4°C. De wind draait naar west tot noordwest en neemt iets af naar krachtig langs de kust en matig boven land.

Morgen overdag is het wisselend bewolkt met vooral in de oostelijke helft enkele buien, daarbij is kans op hagel. In de middag wordt het overal droog, maar neemt de bewolking van het westen uit toe. In de avond trekt van het zuidwesten uit een gebied met af en toe lichte regen noordoostwaarts. De westelijke wind is matig boven land en (vrij) krachtig langs de kust. De temperatuur komt uit rond 8°C.

Vooruitzichten
Wisselvallig en zacht met vrijwel iedere dag regen of buien. Alleen op vrijdag overwegend droog met wat zon. Aanhoudend vrij veel wind, maar de kans op een nieuwe storm met zeer zware windstoten is momenteel klein (10% kans).

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 25 februari tot en met dinsdag 03 maart
Grote kans (80-90%) op een aanhoudend wisselvallig weertype met geregeld regen en soms ook vrij veel wind. De temperaturen liggen boven of rond het langjarig gemiddelde.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn