Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

19 februari 2020 door Jannes Wiersema

Enkele (hagel)buien, geleidelijk van het westen uit droog.

Vanochtend is het wisselend bewolkt met enkele buien, in het noordoosten eerst nog met onweer en hagel. Van het westen uit wordt het op steeds meer plaatsen droog en komt er meer ruimte voor de zon. Vanavond trekt een gebied met (mot)regen oostwaarts over het het land. De westelijke wind is matig boven land en (vrij) krachtig langs de kust. De temperatuur komt uit rond 8°C.

Komende nacht is het bewolkt en (mot)regent het af en toe. De minima lopen uiteen van 3°C in het oosten tot 7°C in het westen. De zuidwestenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Morgen is het zwaar bewolkt en heel lokaal valt er lichte (mot)regen. Aan het einde van de middag bereikt een regengebied het westen en dit trekt ’s avonds oostwaarts over het land. Daarbij kan het kortstondig hard regenen. Vanaf halverwege de avond wordt het van het westen uit weer droog en klaart het op. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 7°C op de Wadden tot lokaal 12°C in het zuiden. De zuidwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar hard, 7 Bft. Aan zee zijn er zware windstoten van ongeveer 75 km/u, dieper landinwaarts is dat ’s avonds lokaal en kortdurend ook mogelijk. Aan de noordwestkust is er aan het eind van de middag enige tijd kans op een stormachtige wind, 8 Bft, met zware windstoten tot 90 km/uur. In de avond draait de wind naar west.

Vooruitzichten
Wisselvallig en (zeer) zacht met vrijwel iedere dag regen of buien. Alleen op vrijdag overwegend droog met zon. Aanhoudend vrij veel wind, maar de kans op een nieuwe storm met zeer zware windstoten is momenteel klein (10% kans).

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 26 februari tot en met woensdag 04 maart
Grote kans (80-90%) op een aanhoudend wisselvallig weertype met geregeld regen en soms ook vrij veel wind. De temperaturen liggen boven of rond het langjarig gemiddelde.Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn