Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

21 februari 2020 door Jannes Wiersema

Opklaringen,vanmiddag meer bewolking en later regen

Vandaag is het wisselend bewolkt en blijft het tot de avond droog. In de loop van de middag neemt de bewolking van het westen uit toe en in de avond gaat het met name in het noord(west)en regenen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 9°C. De wind, zuidwest tot west, is boven land matig tot vrij krachtig en aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig, in het Waddengebied soms hard.

In de nacht blijft het op de meeste plaatsen bewolkt en valt er vooral in het noordwesten af en toe wat lichte regen of motregen. In het zuidoosten komen er ook opklaringen voor. De minima lopen uiteen van 8°C in het noordwesten tot 4°C in het zuidoosten, bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. In de kustgebieden is de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft, in het Waddengebied later stormachtig, 8 Bft. In de kustgebieden is er kans op zware windstoten van 75-90 km/uur.

Morgen is het overwegend bewolkt en valt er van tijd tot tijd lichte regen of motregen. In de middag gaat het van het noorden uit harder regenen. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 10°C. De zuidwestenwind is (vrij)krachtig aan de kust hard tot stormachtig, 8 Bft met aanhoudende kans op zware windstoten.

Vooruitzichten
Wisselvallig, aanvankelijk met temperaturen boven normaal. In de loop van volgende week minder zacht.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 28 februari tot en met vrijdag 06 maart
Een aanhoudend wisselvallig weertype met zo’n 60-70% kans op temperaturen rond of boven normaal en 30-40% kans op temperaturen beneden normaal met kans op winterse neerslag.
Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn