Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

22 februari 2020 door Jannes Wiersema

Vooral in het noorden en midden regen en in het noordwesten veel wind

Het is bewolkt en er valt in het noorden en noordwesten regen of motregen. Vanmiddag trekt een gebied met actievere neerslag van het noordwesten zuidwaarts. In het noordwesten wordt het vanmiddag geleidelijk droger. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. De zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. Aan de kust is de wind hard tot stormachtig, 7-8 Bft met in het noordwesten en noorden kans op zware windstoten van 75-90 km/u. In de middag verdwijnen de zware windstoten en neemt de wind aan de westkust af naar krachtig.

Komende nacht is het zwaar bewolkt en gaat het van het westen uit op steeds meer plaatsen regenen. Aan het einde van de nacht loopt de temperatuur in het zuiden op naar ongeveer 9°C, terwijl het elders afkoelt naar ongeveer 5°C. De zuid- tot westenwind is in het noorden matig, in het zuiden matig tot vrij krachtig.

Morgen zijn er overal perioden met regen en in de zuidelijke helft kan er lokaal ca. 20 mm vallen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 11°C. De westenwind is in het noorden zwak tot matig, in de zuidelijke helft krachtig, 6 Bft. Aan de zuidwestkust wordt de wind stormachtig, 8 Bft, terwijl elders aan de kust een vrij krachtige wind staat. Vooral in de zuidelijke helft is er kans op zware windstoten van 75 km/u, in het zuidwestelijk kustgebied mogelijk tot 90 km/u. In de loop van de middag wordt de wind noordwestelijk en boven land matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft. Aan het einde van de middag verdwijnen de zware windstoten.

Vooruitzichten
Wisselvallig, aanvankelijk met temperaturen boven normaal. In de loop van volgende week geleidelijk iets minder zacht.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 29 februari tot en met zaterdag 07 maart
Een aanhoudend wisselvallig weertype met zo'n 70-80% kans op temperaturen rond of boven normaal en 20-30% kans op temperaturen beneden normaal.
Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn