Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

28 februari 2020 door Jannes Wiersema

Eerst zonnig en droog, later van het westen uit bewolkt en eind vd middag regen.

Vanochtend is het zonnig en droog. De temperaturen liggen in de vroege ochtend dicht bij het vriespunt en door bevriezing van natte weggedeelten kan het plaatselijk nog even glad zijn. Later vanochtend en aan het begin van de middag raakt het van het westen uit bewolkt en later vanmiddag gaat het van het zuidwesten uit regenen. In de avond is in het noordoosten korte tijd natte sneeuw mogelijk. De middagtemperatuur wordt ongeveer 7°C. De wind wordt zuidelijk en neemt toe tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer tot krachtig of hard.

Komende nacht is er veel bewolking en trekt de regen naar het noordoosten weg. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 3°C en wordt aan het begin van de nacht al bereikt. Daarna loopt de temperatuur geleidelijk op. De zuidelijke wind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard.

Morgen is er in het algemeen veel bewolking en in de middag trekt een regengebied oostwaarts over het land. De middagtemperatuur ligt rond de 13°C en de zuidelijke wind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard. In de middag is er kortdurend kans op zware windstoten, daarna draait de wind naar het zuidwesten.


Vooruitzichten
Aanhoudend wisselvallig, met temperaturen rond of iets onder normaal en een dagelijkse neerslagkans van zo’n 80%.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 06 maart tot en met vrijdag 13 maart
Een vrij grote kans (60%) op een voortzetting van het wisselvallig weertype met temperaturen rond normaal. Er is echter ook een redelijke kans (40%) op een overgang naar een rustiger en stabieler weertype, met 50% kans op temperaturen (ruim) boven normaal.
Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn