Monday 26 February
Weerman Jannes Wiersema

01 maart 2020 door Jannes Wiersema

Vandaag enkele buien met af en toe wat zon.

Er is af en toe zon met verspreid over het land enkele buien. Vooral in het noord(west)en is daarbij hagel of een klap onweer mogelijk. In de loop van de middag neemt de bewolking in het zuiden toe en vanavond valt er in (het zuiden van) Limburg mogelijk regen.Elders is dan nog een bui mogelijk. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft. De wind neemt boven land in de loop van de middag af naar matig en aan de kust naar (vrij) krachtig. In de avond neemt de wind verder af naar zwak tot matig.

Komende nacht zijn er opklaringen en is het vrijwel overal droog. Later in de nacht neemt van het zuiden uit de bewolking toe. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in Zeeland tot lokaal +1°C in het noordoosten. De wind is matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig en draait naar een zuidelijke richting.

Morgen is er vrij veel bewolking en regent het af en toe. De temperatuur loopt op naar een graad of 8. De zuidelijke wind is meest matig. In de avond draait de wind naar west tot noordwest. Aan de kust kan de wind dan aantrekken tot krachtig, 6 Bft.

Vooruitzichten
Wisselvallig met geregeld zon, maar ook van tijd tot tijd buien. De maximumtemperaturen liggen tot het volgende weekeinde op of iets onder het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 08 maart tot en met zondag 15 maart
De eerste dagen grote kans (ca. 70%) op een voortzetting van het wisselvallige weertype. Daarna toenemende kans (50-60%) op een droger weertype. De kans op maximumtemperaturen boven het langjarig gemiddelde bedraagt 60-70%.Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn