Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

16 maart 2020 door Jannes Wiersema

Zonnige perioden

Er zijn brede opklaringen aanwezig, maar ook trekt er af en toe hoge bewolking over. In het noorden en noordwesten drijft er in de loop van de ochtend wat dikkere bewolking van zee binnen. Het blijft droog. De maximumtemperaturen liggen tussen 10°C in het Waddengebied en 16°C in het zuidoosten. De wind is zuidwest en matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft.

Komende nacht zijn er op wat sluierbewolking na brede opklaringen. In het noorden kunnen aanvankelijk nog enkele dikkere wolkenvelden aanwezig zijn. Het blijft droog. De minima liggen tussen 3°C in het midden en zuiden en 7°C in het noordwesten. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. In het Waddengebied staat een krachtige zuidwestenwind, 6 Bft.

Morgenochtend begint zonnig, maar vanaf het einde van de ochtend begint de bewolking van het noordwesten uit toe te nemen. Lokaal kan daar lichte regen vallen. Deze bewolking bereikt het zuiden en zuidoosten nog niet. De maxima lopen uiteen van 9°C op de Wadden tot lokaal 17°C in het zuidoosten. De wind draait in de loop van de middag naar west en neemt steeds verder af. In de avond is de wind zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig. In de avond draait de wind in het Waddengebied naar het noordwesten.

Vooruitzichten
Overwegend droog met zonnige perioden, maar donderdag en vrijdag meest bewolkt. Vanaf zondag in de nacht kans op lichte vorst.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn