Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

18 maart 2020 door Jannes Wiersema

Toenemende bewolking, met in het noorden soms wat lichte regen.

De ochtend begint op veel plaatsen zonnig, al drijft er soms sluierbewolking over. In de loop van de ochtend en middag raakt het van het noorden uit geheel bewolkt en kan er in het noorden af en toe lichte (mot)regen vallen. In het zuidoosten blijft het droog en overwegend zonnig. De maxima lopen uiteen van 9°C op de Wadden tot lokaal 17°C in het zuidoosten. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee vrij krachtig en in het Waddengebied krachtig, 6 Bft. In de loop van de middag neemt de wind af naar zwak tot matig. In de avond draait de wind in het Waddengebied naar het noorden.

Komende nacht breidt de bewolking zich langzaam naar het zuiden uit. Vooral in het noorden valt er af en toe lichte (mot)regen. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De wind is zwak tot matig. In de noordwestelijke helft wordt de wind noord, elders blijft de wind zuidwestelijk.

Morgen is er tamelijk veel bewolking en valt er op enkele plaatsen lichte regen of motregen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 9°C in het noorden tot 14°C in het zuiden van het land. De wind is zwak tot matig en draait naar een noordelijke richting.

Vooruitzichten
Droog en zonnige perioden en stevige wind maakt het wat schraal. Vanaf zondag in de nacht kans op lichte vorst.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn