Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

19 maart 2020 door Jannes Wiersema

Overwegend bewolkt en soms (mot)regen, eerst lokaal mist.

Het is overwegend bewolkt en soms valt er lichte regen of motregen. In het zuiden is het aanvankelijk nevelig en lokaal komt er ook mist voor. De middagtemperatuur loopt uiteen van 9°C in het noorden tot lokaal 15°C in het zuidoosten van het land. De wind is zwak tot matig, in het zuiden overwegend zuidwestelijk, in het noorden noordoostelijk. In de loop van de dag wordt de wind overal noordoostelijk.

Komende nacht is het bewolkt en in het zuiden valt er lokaal wat lichte (mot)regen. Het koelt af naar ca. 6°C in het zuiden en 4°C in het noorden waar de bewolking wat dunner is. De noordoostelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Morgen is het overwegend bewolkt en in het zuiden kan lokaal (mot)regen vallen. In het uiterste noorden breekt de bewolking in de loop van de middag en gaat de zon af en toe schijnen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 9°C. De noordoostenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

In het weekend steekt een schrale oostenwind op. Daarmee wordt vrij koude lucht aangevoerd, het is niet warmer dan 7 tot 10 graden en daarmee ligt de temperatuur iets onder de normaal voor eind maart. In de nachten gaat het in het binnenland licht vriezen. De lucht is wel droog en daardoor wordt het vrij zonnig, op zondag is er zelfs geen wolkje in de lucht!

Na het weekend draait de wind naar het zuidoosten en wordt het ook wat rustiger.Nog steeds is er flink wat ruimte voor de zon en het blijft tot woensdag in het hele land droog. De nachten blijven koud, met uitzondering van de kustgebieden vriest het 1 tot 4 graden. Overdag is het eerst nog 8 tot 11 graden, maar in de tweede helft van de week wordt het weer iets zachter.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn