Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

20 maart 2020 door Jannes Wiersema

Bewolkt en lokaal wat lichte (mot)regen

Het is vrijwel overal bewolkt met vooral in het midden en zuiden van het land af en toe wat regen of motregen. In het noorden breekt later in de middag de zon af en toe door. In de avond breiden de opklaringen zich geleidelijk verder zuidwaarts uit. De middagtemperatuur wordt ongeveer 7°C. De noordoostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Komende nacht is het op de meeste plaatsen onbewolkt, al komen er in het zuidoosten nog enkele wolkenvelden voor. Het blijft droog. De minimumtemperatuur ligt rond +1°C, in het noordoosten rond of net onder het vriespunt. De noordoostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het Waddengebied mogelijk krachtig, 6 Bft.

Morgen is het zonnig en droog maar in het zuiden komen er nog steeds enkele wolkenvelden voor. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind is oost tot noordoost en is matig tot vrij krachtig, 4 tot 5 Bft, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig, 6 Bft.

In het weekend steekt een schrale oostenwind op,die matig tot mogelijk vrij krachtig wordt langs de kust. Daarmee wordt vrij koude lucht aangevoerd. Het wordt niet veel warmer dan 7 tot 9 graden en daarmee ligt de temperatuur iets onder de norm voor deze tijd van het jaar. In de nachten gaat het in het binnenland licht vriezen. De lucht is droog en daardoor wordt het vrij zonnig.

Na het weekend draait de wind naar het zuidoosten en neemt de wind af (luchtdrukverschillen nemen dan af). Nog steeds is er flink wat ruimte voor de zon en het blijft tot woensdag overal droog. De nachten blijven koud, met uitzondering van de kustgebieden vriest het 1 tot 5 graden en in de nacht naar dinsdag zou het lokaal nog wat kouder kunnen worden! Ook overdag blijft het fris met ca 9 graden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn