Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

21 maart 2020 door Jannes Wiersema

Zonnig en schraal

Vandaag is het overwegend zonnig en droog. In het oosten ontstaan mogelijk enkele stapelwolken. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind komt uit oost tot noordoost en is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig, 6 Bft.

In de avond en komende nacht is het onbewolkt en de minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt. De oostenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig 3 - 6 Bft.

Morgen schijnt de zon uitbundig. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C, maar met de doorstaande oostenwind voelt het schraal aan. De oostenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig 4 - 5 Bft.

Volgende week blijft het droge, koude en zonnige voorjaarsweer aanhouden. De schrale (zuid)oostenwind neemt in de loop van de week wel in kracht af, waardoor het voor het gevoel iets aangenamer wordt. De temperatuur ligt tussen 7 en 11 graden. Door een afnemende wind kan het tijdens de heldere nachten juist kouder worden met op grote schaal lichte tot regionaal ook matige vorst( - 1 tot - 6°C) met name in de nacht naar Dinsdag en Woensdagnacht.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn