Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

23 maart 2020 door Jannes Wiersema

zonnig en schraal

Het is onbewolkt. De temperatuur lig temperatuur ligt bij aanvang van de ochtend rond het vriespunt. Overdag is het opnieuw zonnig en schraal. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. Er staat een matige zuidoostenwind. Boven het IJsselmeer en in het Waddengebied is de wind vrij krachtig, tot krachtig, 6 Bft.

Komende nacht is het op de meeste plaatsen onbewolkt. In het noorden en noordwesten kan wat sluierbewolking aanwezig zijn. Op de meeste plaatsen daalt de temperatuur tot net onder het vriespunt. De zuidoostenwind is zwak tot matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer mogelijk af en toe vrij krachtig.

Ook morgen is het zonnig, maar van het noordwesten uit trekt er dunne sluierbewolking over het land. De middagtemperaturen lopen uiteen van 9°C in het noordelijk kustgebied tot lokaal 13°C in het zuiden. De zuidoostenwind is matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer is de wind tot in de middag af en toe vrij krachtig. In de avond neemt de wind landinwaarts vooral in de zuidoostelijke helft af naar zwak.

Komende dagen:
Droog en zonnige perioden met maximumtemperaturen die enkele graden beneden de normaal liggen en minima onder het vriespunt. Vanaf donderdag toenemende kans op bewolking, maar wel meest droog (neerslagkans rond 20-30%).

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn