Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

25 maart 2020 door Jannes Wiersema

Veel zon, soms wat sluierwolken.

Het is vandaag opnieuw vrij zonnig,wel zijn er links en rechts wat sluierbewolking.De wind krimpt naar het Oosten en voert weer iets frissere lucht aan. Het wordt 9 graden op de Wadden en 12 graden in het zuiden.

Komende avond en nacht is het op de meeste plaatsen helder en gaat het weer tussen 1 en 3 graden vriezen,lokaal nog iets kouder met matige vorst. En de wind is zwak tot matig uit het Oosten 2 - 3 Bft.

Morgen verandert weinig in het zonnige weer. De wind krimpt naar het noordoosten en wordt weer wat sterker matig tot bij vlagen vrij krachtig 4 - 5 Bft. Het blijft vrij fris met van noord naar zuid 8-11 graden. In de nacht is het opnieuw koud met lichte en lokaal matige vorst - 2 - 5 graden

Vrijdag kunnen enkele vriendelijke stapelwolken ontstaan. Aan zee blijft het opnieuw vrij frisjes fris met 9-11 graden, maar landinwaarts wordt het een stuk zachter met 12 tot 15 graden.

In het weekend wordt het minder aangenaam. De wind draait naar de noordhoek en voert koudere lucht aan. Zaterdag wordt het 8 graden aan de noordkust tot lokaal 13 graden in Limburg, wel lijkt het droog te blijven. Zondag is er kans op een maartse bui met hagel,waardoor het dan meer guur wordt, Zondag is het nog maar 6 tot 9 graden. Doordat er meer bewolking is worden de nachten tijdelijk minder koud en verdwijnt de vorst even weer.

Na het weekend komt de zon regelmatig tevoorschijn, maar waait er een koude noordenwind. In de nachten gaat het opnieuw licht vriezen en overdag maxima van 6-9 graden. Het blijft de eerste dagen wel op de meeste plaatsen droog.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn