Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

26 maart 2020 door Jannes Wiersema

Veel zon vandaag

Ook vandaag blijft zonnig,in de loop van de middag kunnen er een paar vriendelijke stapelwolkjes ontstaan. De wind die nu eerst nog Oost is draait in de loop van de dag naar het noordoosten en wordt matig tot vrij krachtig 3 tot 5 Bft. De middagtemperatuur wordt 9 graden op de Wadden tot plaatselijk 12 graden in de zuiden van ons land.

Vanavond en komende nacht is het vrij helder en met een stevige noordoostenwind daalt de temperatuur tot dichtbij het vriespunt.

Morgenvroeg starten we fris met temperaturen tussen 4 graden aan zee en -1 graden in het binnenland. De lucht wordt iets minder droog en daardoor kunnen stapelwolken ontstaan, met name in het zuidoosten. Er waait een matige tot vrij krachtige noordoostenwind 4 - 5 Bft. Met temperaturen van 9-12 graden aan zee tot 13-15 graden in het binnenland is het een stuk zachter.

Het weekend wordt minder aangenaam, de wind draait naar de noordhoek en voert koudere lucht aan. Ook trekt de wind aan, aan zee kan het krachtig waaien met een windkracht 6 Bft. Waardaar het langzamerhand guur wordt. Daarbij krijgen we meer bewolking en stijgt de kans op een bui. Zondag zou dit ook een maartse bui kunnen zijn met hagel / natte sneeuw. Door de bewolking en stevige wind worden de nachten tijdelijk minder koud. Zaterdag wordt het 8 graden aan de noordkust tot 14 graden in Limburg. Zondag is het nog maar 6 tot 9 graden.

Volgende week komt de zon regelmatig tevoorschijn en gaat de noordenwind afnemen. Het blijft de eerste dagen van de week zo goed als droog. Wel is het koud voor de tijd van het jaar met temperaturen tussen 6 en 9 graden. In de nachten vriest het opnieuw op grote schaal enkele graden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn