Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

27 maart 2020 door Jannes Wiersema

Zonnig

Vandaag is het opnieuw zonnig en droog. In de middag ontstaan er in het zuidoosten enkele stapelwolken. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 10°C op de Wadden tot lokaal 16°C in het zuidoosten. De wind is oost tot noordoost en matig, 3-4 Bft, in de kustgebieden in de loop van de dag in de kustgebieden toenemend naar vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft.

In de avond en komende nacht is het onbewolkt. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 2°C lokaal landinwaarts tot 5°C langs de kust. De noordoostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Morgen begint overal zonnig. In de loop van de dag drijven er in het noorden en westen steeds meer wolkenvelden vanaf zee het land op. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 9°C op de Wadden tot lokaal nog 15°C in het zuidoosten. De noordoostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft

Ook op zondag wisselen stapelwolken en de zon elkaar af. Maar de kans op een enkele bui neemt toe. Zondag is het nog maar 6 tot 9 graden.

Komende week komt de zon regelmatig tevoorschijn en neemt de noordenwind af. Het blijft de eerste dagen van de week zo goed als droog. Wel is het vrij koud voor de tijd van het jaar met temperaturen tussen 7 en 10 graden. In de nachten vriest het opnieuw op grote schaal enkele graden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn