Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

28 maart 2020 door Jannes Wiersema

Zonnig, in het noord(west)en wolkenvelden

Vandaag is het op de meeste plaatsen zonnig. In het noorden en noordwesten drijven geleidelijk enkele wolkenvelden vanaf zee binnen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 9°C op de Wadden tot lokaal nog 15°C in het zuidoosten. De noordoostenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig. Langs de kust en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft, later in de middag en in de avond langs de (noord)westkust mogelijk hard, 7 Bft.

Vanavond trekken de wolkenvelden zuidwaarts. Komende nacht is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. In het noordwestelijk kustgebied kan een enkele lichte bui voorkomen, in de rest van het land is het vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 1°C landinwaarts tot 5°C aan zee. De noord- tot noordoostenwind neemt boven land af naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer blijft de wind krachtig tot hard.

Morgen is er in het westen en noordwesten veel ruimte voor de zon. In het oosten en zuidoosten is er meer bewolking en is een lichte (winterse) bui niet uitgesloten. De noord- tot noordoostenwind neemt toe naar vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. Langs de kust en op het IJsselmeer is de wind hard. De maxima liggen rond 7°C, maar door de stevige wind voelt het nog een stuk kouder aan.

Volgende week: Geregeld zon maar vooral maandag en woensdag kans op neerslag, maandag mogelijk met wat (natte) sneeuw. De temperaturen liggen ruim onder het langjarig gemiddelde.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn