Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

29 maart 2020 door Jannes Wiersema

Vrij koud met veel wind.

Vandaag is er in het westen en noordwesten veel ruimte voor de zon, maar de eerste uren kan er in het westen nog een enkele bui voorkomen. In het oosten en zuidoosten komt er geleidelijk meer bewolking met daar de grootste kans op een winterse bui.De noord- tot noordoostenwind neemt vanochtend toe naar vrij krachtig tot krachtig. Langs de kust en op het IJsselmeer wordt de wind hard. De maxima liggen rond 7°C, maar door de stevige wind voelt het nog een stuk kouder aan.

Vanavond wordt het ook in het zuidoosten droog en klaart het overal breed op en met een afnemende wind.

Komende nacht zijn er eerst brede opklaringen en gaat het landinwaarts licht vriezen. In de kustgebieden blijft de temperatuur (net) boven het vriespunt. In de loop van de nacht raakt het in het noorden bewolkt en tegen de ochtend kan er daar een enkele (winterse) bui vanaf zee binnendrijven. De wind draait geleidelijk naar noordwest en is zwak tot matig, in de kustgebieden vrij krachtig.

Morgen trekt een gebied met bewolking en een aantal buien van noord naar zuid over het land. In de ochtend kunnen de buien landinwaarts lokaal nog een winters karakter hebben. In het zuiden is het eerst droog met nog geregeld zon. Later in de middag en in de avond wordt het van het noorden uit droog en klaart het op. De maximumtemperaturen liggen rond 8°C bij een matige, langs de kust vrij krachtige, noord- tot noordwestenwind.

De rest van de week is er geregeld zon en overwegend droog. Vooral de eerste dagen liggen de temperaturen zowel 's nachts als overdag ruim onder het langjarig gemiddelde.

zondag 05 april tot en met zondag 12 april
Vrij grote kans (ca. 70%) op een overgang naar een aanmerkelijk zachter weertype. De dagelijkse neerslagkans bedraagt ca. 40%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn