Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

30 maart 2020 door Jannes Wiersema

Van het noorden uit enkele (winterse)buien.

Er trekt een zone met wat regen van noord naar zuid over het land. Landinwaarts kan er in de ochtend vooral in het noorden en oosten kortdurend (natte) sneeuw vallen. Daarachter wordt het wisselend bewolkt met enkele buien, waarbij korrelhagel mogelijk is. In het zuiden en zuidoosten zijn er vanochtend nog perioden met zon en daar blijft het nog enige tijd droog. De maximumtemperaturen liggen rond 8°C. De wind is eerst zwak tot matig en westelijk, in Zeeland noordoostelijk. Van het noorden uit draait de wind later naar noord tot noordwest en neemt toe naar matig, aan de kust en boven het IJsselmeer naar vrij krachtig. In de avond neemt de wind af en draait dan naar noordoost.

Vanavond wordt het van het noordoosten uit droog en klaart het breed op. Komende nacht zijn er brede opklaringen. De temperatuur daalt naar waarden tussen +1°C aan de kust en -4°C lokaal landinwaarts. De wind is zwak tot matig uit een noordoostelijke richting.

Morgen is er veel zon en het blijft droog. De middagtemperatuur loopt op naar zo’n 8°C. De wind is zwak en komt uit een noordoostelijke richting.

De rest van de week is er geregeld zon en blijft het overwegend droog. Tot het weekeinde liggen de temperaturen overdag enkele graden onder het langjarig gemiddelde met in de eerste nachten lichte vorst.

Afgelopen nacht was het koud,met matige en aan de grond lokaal strenge vorst. Iets wat we het afgelopen winter niet hebben gezien

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn