Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

31 maart 2020 door Jannes Wiersema

Veel zon

Er zijn flinke opklaringen; alleen in het zuidoosten komen wolkenvelden voor. Deze lossen in de ochtend snel op; het wordt dan overal een zonnige dag. Het blijft droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het uiterste noorden tot 10°C in het zuidwesten. De wind is zwak tot matig en komt uit een noordoostelijke richting.

Komende nacht is er nauwelijks bewolking. Pas in de loop van de nacht drijven er in het noorden wolkenvelden vanaf de Noordzee binnen en kan er in het noordelijk kustgebied een enkele bui voorkomen. De minimumtemperatuur varieert van +1°C aan de kust tot -5°C plaatselijk landinwaarts. Er staat een overwegend zwakke wind uit uiteenlopende richtingen.

Morgen neemt ook in het midden de bewolking toe, hoewel de zon nog steeds van tijd tot tijd te zien is. In het noorden en midden is een lichte bui mogelijk. In het zuiden is het opnieuw overwegend zonnig en daar blijft het droog. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind is zwak tot matig en wordt geleidelijk westelijk.

De rest van deze week:Perioden met zon en overwegend droog, vooral op donderdag kans op een bui. Tot het weekeinde liggen de temperaturen overdag rond de 10 graden, vanaf zondag duidelijk warmer.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn