Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

01 april 2020 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden en in het noorden een bui, in het zuiden zonnig.

Het is in het noorden bewolkt en ook in het midden van het land neemt de bewolking geleidelijk toe, hoewel de zon nog steeds van tijd tot tijd te zien is. Met name in het noorden vallen een paar lichte buitjes. In het zuiden is het overwegend zonnig en daar blijft het droog. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind is zwak tot matig en wordt geleidelijk westelijk.

Komende nacht trekken er in het noorden en westen van het land af en toe wolkenvelden over. In het zuidoosten is het nagenoeg onbewolkt. In opklaringen kunnen er enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperaturen liggen tussen 5°C aan zee en lokaal -2°C in het zuidoosten. De wind wordt zuidwestelijk en is zwak tot matig.

Morgen zijn er naast enkele wolkenvelden ook zonnige perioden. Vanaf het einde van de ochtend ontstaan er landinwaarts stapelwolken die heel lokaal tot een bui kunnen uitgroeien. In de avond neemt de buiigheid van het noordwesten uit toe. De temperatuur loopt op naar ongeveer 11°C. De wind komt uit het west tot zuidwesten en is matig tot vrij krachtig.

Na morgen zijn er perioden met zon, vrijdag kans op een bui, in het weekend droog. De maximum temperatuur ligt aanvankelijk rond de 10 graden, vanaf zondag duidelijk warmer. Na het weekeinde toenemende kans op neerslag.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn