Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

05 april 2020 door Jannes Wiersema

Zonnig en warm

Vandaag schijnt de zon uitbundig en is er vrijwel geen wolkje te bekennen. Voor begin april is het erg warm met temperatuur van 17°C in het noordelijk kustgebied en lokaal 21°C in het zuiden. Er staat een matige zuidoostenwind 3 – 4 Bft. In de avond neemt de wind in het noordelijk kustgebied en boven het IJsselmeer toe naar vrij krachtig 5 Bft.

Komende nacht is het helder,maar een stuk minder koud dan de afgelopen nachten. De minimumtemperatuur dalen naar 11°C langs de kust tot 6°C plaatselijk in het oosten. De wind is zuidoost tot oost,zwak tot matig,aan de kust vrij krachtig 2 – 5 Bft.

Ook morgen is het een groot deel van de dag erg zonnig,maar in de loop van de middag raakt het in het westen bewolkt en tegen het einde van de middag kan het daar af en toe wat regenen. De middagtemperatuur ligt tussen 17 °C langs de westkust en 22 °C in het oosten. In de avond trekken de bewolking en de regenzone oostwaarts waarbij de activiteit sterk afneemt. De wind is overwegend matig en komt uit zuid tot zuidwest 3 – 4 Bft. In de namiddag en avond draait de wind vanuit het westen naar west.

Ook de rest van de week zijn er perioden met zon en droog, vanaf vrijdag meer bewolking en kans op een bui. De maximumtemperatuur ligt rond of net onder de 20 graden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn