Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

06 april 2020 door Jannes Wiersema

Eerst zonnig,later vanuit het Westen bewolking en wat lichte regen.

Vandaag is het een groot deel van de dag zonnig. De middagtemperatuur ligt tussen 17°C langs de westkust en 23°C in het oosten. In de loop van de middag raakt het in het westen bewolkt en tegen het einde van de middag kan het daar af en toe regenen. In de avond trekken de bewolking en de regenzone oostwaarts waarbij de activiteit afneemt. De wind is overwegend matig en komt uit zuid tot zuidwest. In de namiddag en avond draait de wind naar west, het eerst langs de westkust.

Komende nacht klaart het van het westen uit op. Op veel plaatsen vormt zich mist. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het zuidoosten tot 4°C in het westen en noordwesten. De wind is zwak en komt eerst uit westelijke richtingen, later komt de wind uit uiteenlopende richtingen.

Morgen beginnen we op veel plaatsen grijs maar later lost de mist en laaghangende bewolking op, het laatste in het noordelijk kustgebied. Het is dan zonnig. De maxima lopen uiteen van 10°C in het noordelijk kustgebied tot 20°C in het zuidoosten. De wind draait naar oost tot noordoost en is overwegend zwak

De komende dagen zijn er perioden met zon, en is het droog met maximumtemperaturen rond de 20 graden. In het weekeinde geleidelijk lagere temperaturen en kans op een bui.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn