Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

07 april 2020 door Jannes Wiersema

Vanochtend vooral in de noordelijke helft mist

Er zijn brede opklaringen aanwezig waarin op verschillende plekken mist is ontstaan. In het noorden is er lokaal sprake van dichte mist. Daarnaast komt er in het (noord)oosten tevens laaghangende bewolking voor. In de loop van de ochtend lossen mist en laaghangende bewolking op, het laatste in het noordwestelijk kustgebied. Daarna wordt het overal zonnig op wat sluierbewolking na. De maxima lopen uiteen van 15°C in het noordelijk kustgebied tot 21°C in het zuiden. De wind is zwak en veranderlijk en wordt geleidelijk oostelijk en zwak tot matig. Langs de noordkust kan de wind in de middag vanaf het water komen.

Komende nacht zijn er naast brede opklaringen ook enkele wolkenvelden aanwezig. Het blijft droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het zuiden tot 7°C in het noorden. De wind is zwak en komt uit zuidoostelijke richtingen en wordt later in de nacht veranderlijk.

Morgen schijnt op wat sluierbewolking na de zon volop. De maxima lopen uiteen van 19°C in het noordelijk kustgebied tot 24°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en komt uit zuidelijke richtingen. In de middag steekt in de kustgebieden een matige noordelijke wind op.

De rest vd week: Perioden met zon, droog en maximumtemperaturen rond de 20 graden. Vanaf zaterdag geleidelijk lagere temperaturen en kans op een bui.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn