Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

08 april 2020 door Jannes Wiersema

Vrij zonnig en warm lenteweer, in het noordelijk kustgebied koeler.

Vandaag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft het droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 16°C op de Wadden tot 25°C plaatselijk in het zuidoosten. De wind is eerst zwak uit een oostelijke richting maar wordt in de loop van de ochtend variabel. In de loop van de middag steekt in de kustgebieden een noordenwind van zee op en zal het vooral in het noorden van het land merkbaar afkoelen. In de avond wordt de wind overal noord tot noordoost.

Komende nacht is er alleen hoge bewolking. De minima liggen tussen 4°C in het noordoosten en 12°C in het zuiden. De wind komt uit noordoostelijke richtingen en is zwak.

Morgen komen er vooral in de ochtend nog enkele wolkenvelden voor maar het blijft droog in de middag is het weer overwegend zonnig. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het Waddengebied tot 23°C in het zuidoosten. De wind is overwegend matig uit noordoostelijke richting.

De vooruitzichten: Perioden met zon en tot en met zondag op veel plaatsen warm lenteweer met maxima tussen de 18 en 22°C, in het noord(west)elijk kustgebied iets lager. Vooral op zondag kans op een bui. Vanaf maandag tijdelijk beduidend koeler, maar wel overwegend droog.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn