Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

09 april 2020 door Jannes Wiersema

Zonnig en droog lenteweer.

Vanmorgen vroeg is het op veel plaatsen nevelig met vooral in het noorden ook enkele mistbanken. Vanmorgen komen plaatselijk ook wolkenvelden voor, maar geleidelijk is er meer ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het Waddengebied tot 23°C in het zuidoosten. De wind is overwegend zwak uit richtingen tussen noord en oost.

Komende nacht is het vrijwel onbewolkt en in het noorden kan er opnieuw nevel en grondmist ontstaan. De minima liggen tussen -1°C in het noorden en 8°C in het zuidwesten. De wind is oost tot noordoost en is zwak tot matig.

Morgen is er sluierbewolking waar de zon over het algemeen gewoon doorheen schijnt. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12°C in het Waddengebied tot 21°C in het zuiden. De wind is oost tot noordoost en zwak tot matig.

Vooruitzichten Paasweekend: Perioden met zon en tot en met zondag op veel plaatsen warm lenteweer met maxima tussen de 18 en 22°C, in het noord(west)elijk kustgebied iets lager. Later op zondag kans op een bui, in de nacht naar maandag en maandagochtend af en toe regen. Vanaf maandag tijdelijk beduidend koeler, maar wel overwegend droog. Later volgende week opnieuw warmer.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn