Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

10 april 2020 door Jannes Wiersema

Vrij zonnig lenteweer.

Na een koude nacht met in oa Groningen lichte vorst en vorst aan de grond wordt het vandaag weer een vrij zonnige dag, wel is er wat sluierbewolking aanwezig. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 12°C in het Waddengebied tot 21°C in het zuiden. De wind is oost tot noordoost en zwak tot matig.

Komende avond en nacht is er alleen dunne hoge bewolking. De minima lopen uiteen van ca. +1°C in het noordoosten,met grondvorst tot 8°C in het zuidwesten. De wind is zwak, aan de kust matig uit oost tot zuidoost.

Morgen is het zonnig met slechts wat dunne sluierbewolking. De maxima lopen uiteen van 16°C in het Waddengebied tot 23 °C in het zuiden. De wind is zuidoostelijk en zwak tot matig. In de middag steekt er aan de westkust een wind van zee op.

De paasdagen: Zondag op veel plaatsen nog warm met maxima tussen de 18 en 22°C, in het noord(west)elijk kustgebied iets lager. Later op zondag en in de nacht naar maandag kans op een bui. Vanaf maandag tijdelijk beduidend koeler, maar wel overwegend droog. Vanaf woensdag weer sterk oplopende temperaturen.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn