Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

11 april 2020 door Jannes Wiersema

Vrij zonnig en warm.

Het is vrij zonnig met slechts wat dunne hoge bewolking. De maxima lopen uiteen van 16°C in het Waddengebied tot 23 °C in het zuiden. De wind is zuidoostelijk en zwak tot matig. In de middag steekt er aan de westkust een wind van zee op. In de avond draait de wind naar zuidelijke richtingen.

Vannacht trekken enkele wolkenvelden vanaf zee het land binnen. Het blijft waarschijnlijk overal droog. De minima lopen uiteen van lokaal 4°C in het oosten tot 11°C in het westen. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige zuidwestenwind.

Morgen eerst vrij zonnig in de middag kunnen met name in het oosten enkele plaatselijke buien tot ontwikkeling komen. Later in de middag is er vooral in het zuidoosten een kleine kans op onweer en mogelijke zware windstoten. In het westelijk Waddengebied kan er in de loop van de middag mist voorkomen. In de avond doven de buien geleidelijk weer uit. Tegen het einde van de avond neemt de bewolking in het noordelijk kustgebied toe. De maximumtemperaturen variëren van 16°C op de Wadden tot 24°C in het zuiden. De wind draait in de middag naar west en is zwak tot matig. In de tweede helft van de middag draait de wind van het noorden uit naar noord en neemt aan zee en op het IJsselmeer toe naar vrij krachtig. In het zuidoosten blijft de wind tot het einde van de dag zuidelijk en zwak.

Volgende week: Perioden met zon en alleen maandag nog een kans op een bui. Maandag en dinsdag vrij koel. Vanaf woensdag weer oplopende middagtemperaturen naar waarden van 16°C of hoger.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn