Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

12 april 2020 door Jannes Wiersema

Perioden met zon, vanmiddag kleine kans op een bui.

Er zijn perioden met zon en later in de middag is er in het (zuid)oosten een kleine kans op een bui. Tegen het einde van de avond neemt de bewolking in het noordelijk kustgebied toe. De maximumtemperaturen variëren van 16°C op de Wadden tot 24°C in het zuiden. De wind is zwak tot matig, eerst zuidelijk, in de middag westelijk. In de tweede helft van de middag draait de wind van het noorden uit naar noord en neemt aan zee en op het IJsselmeer toe naar vrij krachtig.

Komende nacht zijn er wolkenvelden en lokaal kan er wat regen uit vallen. De temperatuur varieert van 5°C in het noorden tot een graad of 8 in het zuiden. Er staat een matige noordenwind, aan zee is de wind (vrij) krachtig, in het Waddengebied mogelijk hard, 7 Bft.

Op tweede paasdag stroomt met een noordenwind aanzienlijk koudere lucht over het land uit. Er zijn wolkenvelden en af en toe is de zon te zien. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De maxima lopen uiteen van 7°C in het noorden tot 10°C in het zuiden. Er staat een matige noordelijke wind, aan zee is de wind krachtig, mogelijk hard.

De komende dagen: Rustig lenteweer met perioden met zon en droog. Vanaf woensdag oplopende middagtemperaturen naar waarden van 16°C of hoger.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn