Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

18 april 2020 door Jannes Wiersema

In het zuiden bewolking en plaatselijk wat regen of een bui, in het noorden droog en zonnig.

Vandaag blijft het in het noorden droog en vrij zonnig. In het zuiden en midden is er meer bewolking en kan er in de loop van de ochtend en vanmiddag op een aantal plaatsen wat (buiige) regen gaan vallen. Vanmiddag is er in het uiterste zuid(oost)en tevens kans op een onweersbui. In de loop van de avond wordt het vrijwel overal droog maar blijven er wel wolkenvelden aanwezig. De middagtemperatuur loopt uiteen van een graad of 14 in het kustgebied tot lokaal 20°C langs de oostgrens. In het zuiden wordt de wind veranderlijk en zwak. In de rest van het land is de oost- tot noordoostenwind zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied mogelijk vrij krachtig.

Komende nacht zijn er in het zuiden en midden van het land wolkenvelden aanwezig. Lokaal kan daaruit nog wat lichte regen of een bui vallen. In het zuiden kan lokaal een mistbank ontstaan. In het noorden is het onbewolkt en droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het noordoosten tot 10°C in het zuiden. De noordoostenwind is matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In het zuiden is de wind eerst nog zwak en veranderlijk, maar wordt daar ook noordoostelijk en matig van kracht.

Morgen trekt de bewolking zuidwaarts weg en wordt het in het gehele land zonnig. De temperatuur loopt uiteen van 13°C in het Waddengebied tot 20°C in het zuiden van het land. De vlagerige wind is noordoostelijk en is matig tot vrij krachtig, in het Waddengebied af en toe krachtig.

Volgende week: Zonnig, droog en vrij warm voor de tijd van het jaar. Tot en met woensdag vrij veel wind.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn