Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

21 april 2020 door Jannes Wiersema

Zonnig en een vlagerige wind

Vandaag is het opnieuw zonnig. De middagtemperaturen lopen uiteen van 16°C op de Wadden tot lokaal 22°C in het zuiden. De oostenwind wordt opnieuw vlagerig, neemt landinwaarts toe naar vrij krachtig. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft.

Komende avond en nacht is het onbewolkt. Het koelt af naar waardes tussen 5°C in het noordoosten en 10°C aan zee. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige oostenwind.

Morgen overdag is het opnieuw zonnig. De maxima lopen uiteen van 16°C op de Wadden tot lokaal 23°C in het zuidoosten. Met een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige oostenwind staat er iets minder wind dan Dinsdag.

Komende dagen: Eerst zonnig en (vrij) zacht. In het weekeinde overgang naar vrij koel weer met wat meer bewolking, maar de neerslagkans blijft met ongeveer 20% klein.

Lange termijn: Dinsdag 28 april tot en met Dinsdag 05 mei
Eerst grote kans op temperaturen rond of iets onder normaal, daarna toenemende onzekerheid in de temperatuurverwachting. De dagelijkse kans op neerslag loopt op naar 30-40%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn