Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

22 april 2020 door Jannes Wiersema

Vandaag en morgen zonnig. Vanaf morgen minder wind.

Vandaag is het opnieuw zonnig. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 16°C op de Wadden tot lokaal 23°C in het zuiden. De oostelijke wind is overwegend matig, boven het IJsselmeer en in het noordelijk kustgebied vrij krachtig tot krachtig. In de loop van de avond neemt de wind af.

Komende nacht verloopt onbewolkt. De minimumtemperatuur varieert van 5°C in het noordoosten tot 10°C langs de zuidwestkust. De oost- tot noordoostenwind is zwak tot matig, in de kustgebieden en op het IJsselmeer mogelijk af en toe vrij krachtig.

Morgen is het opnieuw zonnig. Pas later in de middag en in de avond drijft er van het noordwesten uit af en toe sluierbewolking over. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C op de Wadden tot 24°C in het zuiden. De wind is zwak tot matig uit overwegend oostelijke richtingen. In de middag steekt er in de kustgebieden een noordelijke wind op, in de avond draait de wind overal naar noord.

De komende dagen: Eerst zonnig en vrij zacht. In het weekeinde overgang naar een koeler weertype met meer bewolking, maar de neerslagkans blijft vooralsnog klein.

Vooruitzichten lange termijn
Woensdag 29 april tot en met Woensdag 06 mei

Eerst grote kans op maximumtemperaturen iets onder normaal, daarna toenemende onzekerheid in de temperatuurverwachting. De dagelijkse kans op neerslag loopt op naar 50-60%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn