Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

23 april 2020 door Jannes Wiersema

Eerst overal onbewolkt en zonnig,later vanuit het NW wat sluierbewolking.

Vandaag is het zonnig. Later vandaag drijft er van het noordwesten sluierbewolking over. De middagtemperaturen lopen uiteen van 17°C op de Wadden tot 24°C in het zuiden. De wind is zwak tot matig uit overwegend oostelijke richtingen 3 – 2 Bft. In de middag steekt er in de kustgebieden een noordelijke wind op, waardoor het daar afkoelt, landinwaarts draait de wind naar het zuidoost en wordt vervolgens zwak en veranderlijk. In de avond gaat in het hele land naar noord.

Komende nacht zijn er enkele velden sluierbewolking aanwezig. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. Er staat een zwakke tot matige noordelijke wind.

Morgen is er veel zon met wat sluierbewolking. In de avond kunnen er in het noorden dikkere wolkenvelden vanaf zee binnendrijven, maar het blijft droog. De maxima lopen uiteen van 13°C op de Wadden tot 22°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige noordelijke wind.

De vooruitzichten: Overgang naar een weertype met meer bewolking en lagere temperaturen. Aanvankelijk is het droog, later neemt de kans op wat regen of enkele buien toe.

Donderdag 30 april tot en met Donderdag 07 mei
De dagelijkse kans op neerslag ligt rond 40%. De maximumtemperatuur loopt landinwaarts waarschijnlijk op naar waarden rond of enkele graden boven het langjarig gemiddelde. Later wordt de spreiding van de temperatuur zeer groot.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn