Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

24 april 2020 door Jannes Wiersema

In het Noorden sluierbewolking elders eerst nog zonnig,vanmiddag vanuit het Noorden wolkenvelden.

De eerste uren komt er in het zuidwesten lokaal (dichte) mist voor. Verder is er vandaag veel zon met sluierbewolking. In de middag kunnen er in het uiterste noorden enkele wolkenvelden vanaf zee binnendrijven, maar het blijft droog. De maxima lopen uiteen van 13°C op de Wadden tot 22°C in het zuidoosten. Er staat een overwegend matige noordelijke wind. In het zuidoosten is de wind westelijk, later noordwestelijk.

Komende nacht breiden de wolkenvelden zich naar het zuiden uit, maar mogelijk blijven er in het zuiden en zuidwesten enkele opklaringen aanwezig. De minimumtemperatuur ligt tussen 3°C in opklaringen en 6°C langs de kust. De noordelijke wind is zwak tot matig.

Morgen lossen de meeste wolkenvelden later in de ochtend op en wordt het een zonnige dag. Alleen in het noordelijk kustgebied kunnen enkele wolkenvelden aanwezig blijven. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 12°C op de Wadden tot 19°C in het zuidoosten. De noordelijke wind is zwak tot matig.

Komende dagen: Aanvankelijk zonnige perioden en droog. Vanaf dinsdag wisselvalliger met geregeld regen of enkele buien.

Vrijdag 01 mei tot en met Vrijdag 08 mei
Eerst grote kans (60-70%) op voortzetting van het wisselvallige weertype met maxima iets onder het langjarig gemiddelde. Later in de periode mogelijk een droger en warmer weertype.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn