Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

25 april 2020 door Jannes Wiersema

Geleidelijk op steeds meer plaatsen de zon.

De dag begint met wolkenvelden maar ook af en toe opklaringen en de zon geleidelijk breekt op steeds meer plaatsen de bewolking en komt de zon er door. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 12°C op de Wadden tot 19°C in het zuidoosten. De noordelijke wind is zwak tot matig.


Komende nacht breiden wolkenvelden zich vanaf de Noordzee uit tot over de noordelijke helft van het land. In de zuidelijke helft blijft het meest opgeklaard. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C vlak aan zee tot iets boven het vriespunt lokaal in het binnenland. De noordelijke wind is zwak tot matig.

Morgenochtend lossen de aanwezige wolkenvelden boven de noordelijke helft van het land weer op en wordt het daar, net als elders, vrij zonnig. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 12°C op de Wadden tot lokaal 19°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige noordelijke wind. In de middag gaat de wind langs de westkust vanaf zee waaien.

De komende dagen:
Aanvankelijk zonnige perioden en droog. Vanaf dinsdag wisselvalliger met geregeld regen of enkele buien. Temperatuur gaat geleidelijk van hoge- naar meer normale waardes.

Vooruitzichten lange termijn
Zaterdag 02 mei tot en met Zaterdag 09 mei
Eerst grote kans (70-80%) op voortzetting van het wisselvallige weertype met maxima rond of iets onder het langjarig gemiddelde. Later in de periode mogelijk een droger en warmer weertype.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn