Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

01 mei 2020 door Jannes Wiersema

Enkele buien, mogelijk met onweer hagel en windstoten.

Het is wisselend bewolkt met enkele buien en kans op onweer, hagel en windstoten het grootst. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 11°C in het noorden tot lokaal 16°C in het zuidoosten van het land. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer af en toe krachtig 3 – 6 Bft.

In de avond en komende nacht blijven er buien van west naar oost overtrekken. De kans op onweer is dan vrij klein. De temperatuur daalt landinwaarts naar circa 7°C, aan zee blijft het een graad of 10. De west- tot zuidwestenwind is matig, vlak aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig 3 - 6 Bft.

Morgenochtend leven de buien tijdelijk op en neemt ook de kans op onweer toe. In de loop van de middag trekken de buien naar het oosten weg, wordt het overwegend droog en komt de zon steeds vaker tevoorschijn. Met een vrij krachtige, aan zee krachtige westenwind, blijft de middagtemperatuur op een graad of 13-14 steken.

Aanvankelijk temperaturen (ruim) onder het langjarig gemiddelde met vooral maandag bewolking en kans regen, daarna een overgang naar zonnige perioden en temperaturen die oplopen naar waardes boven normaal.

vrijdag 08 mei tot en met vrijdag 15 mei
De dagelijkse neerslagkans en de kans op maxima beneden het langjarig gemiddelde nemen geleidelijk toe van aanvankelijk circa 20% naar uiteindelijk 60%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn