Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

03 mei 2020 door Jannes Wiersema

Van het zuidwesten uit toenemende bewolking en lokaal een bui.

Wolkenvelden en zon maar vanmiddag wordt de bewolking dikker en ontstaan er in een strook boven het midden en oosten van het land enkele buien. Vanavond gaat het in het zuiden af en toe licht regenen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C op de Wadden tot 17°C in het zuidoosten van het land. De wind is zwak tot matig en is in het noorden west tot noordwest, elders west tot zuidwest. In de loop van de avond wordt de wind overal noordoostelijk.

Komende nacht is het op veel plaatsen bewolkt, vooral in het noorden komen ook enkele opklaringen voor. In een opklaring is er kans op een mistbank. Op wat lichte regen in het zuidoosten na is het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C, in opklaringen in het noorden ligt de temperatuur enkele graden lager. De noordoostelijke wind is zwak tot matig.

Morgenochtend is er nog vrij veel bewolking, maar in de loop van de middag breekt de zon steeds vaker door. In het zuiden kan nog een enkele lichte bui tot ontwikkeling komen. De temperatuur ligt tussen 12°C op de Wadden tot 17°C in het zuiden van het land. De wind is noord tot noordoost en matig, langs de kust en op het IJsselmeer in de middag soms vrij krachtig.

Na morgen is het overwegend zonnig en droog met maximumtemperaturen die geleidelijk oplopen naar ca. 20°C aan het einde van de week. In het weekeinde overgang naar een beduidend koeler weertype en kans op een bui.

Lange termijn verwachting: zondag 10 mei tot en met zondag 17 mei
Aanvankelijk grote kans (ca. 80%) op een koel weertype, de kans op regen ligt daarbij rond 40%. Later in de verwachtingsperiode neemt de kans op een warmer weertype langzaam weer toe.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn