Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

05 mei 2020 door Jannes Wiersema

Veel zon en droog.

Vandaag is het op de meeste plaatsen zonnig en blijft het droog. In de noordelijke helft zijn er enkele stapelwolken of kan wat bewolking van zee binnendrijven, in het zuiden is in de ochtend nog wat sluierbewolking aanwezig. De middagtemperatuur varieert van 12°C in het Waddengebied tot 17°C plaatselijk in het zuidoosten. De wind komt uit oost tot noordoost en wordt matig, aan de kust en boven het IJsselmeer matig tot vrij krachtig. In de middag wordt de wind aan de zuidwestkust mogelijk krachtig uit noord tot noordoost. In de loop van de avond neemt de wind af.

Komende nacht is het vrijwel onbewolkt. Met name in het noorden en oosten kan een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -1°C in het noorden en oosten tot 6°C langs de zuidwestkust. De wind is noordoostelijk en zwak tot matig.

Morgen is het zonnig. De middagtemperatuur loopt uiteen van 14°C op de Wadden tot 19°C in het zuiden. De wind komt uit richtingen tussen noord en oost en is zwak tot matig, in de loop van de dag langs de zuidwestkust mogelijk vrij krachtig.

Komende dagen is het eerst overwegend zonnig en droog met maximumtemperaturen die geleidelijk oplopen naar 20 tot 25°C op vrijdag en zaterdag. Vanaf zondag een beduidend koeler weertype met kans op een bui.

Dinsdag 12 mei tot en met Dinsdag 19 mei
Aanvankelijk grote kans (ca. 90%) op een koud weertype. De dagelijkse kans op regen ligt daarbij rond 30%. Later in de periode neemt de kans op een warmer weertype toe.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn