Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

12 mei 2020 door Jannes Wiersema

Vooral in het noorden enkele buien

Er zijn perioden met zon met aan de kust eerst nog een enkele bui. Vanaf het einde van de ochtend is het in het noorden overwegend bewolkt, daar komen dan wat meer buien voor. De maximumtemperatuur varieert van 9°C in het Waddengebied tot 14°C in het zuiden. De west- tot noordwestenwind is zwak tot matig, in het noorden matig tot vrij krachtig, in het Waddengebied mogelijk krachtig.

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn er brede opklaringen waarin plaatselijk een mistbank kan vormen. In het noordwestelijk kustgebied zijn er meer wolkenvelden en kan er een enkele bui van zee binnendrijven. Bij een meest zwakke en variabele wind koelt het af tot rond het vriespunt, aan de grond vriest het op veel plaatsen. Langs de kust blijft de temperatuur enkele graden hoger.

Woensdag overdag verandert er weinig en blijven de kustprovincies gevoelig voor bewolking en enkele buien. Verder landinwaarts overheersen de zonnige perioden en blijft het op de meeste plaatsen droog. De maxima lopen uiteen van 9°C in het Waddengebied tot lokaal 15°C in het zuidoosten, bij een zwakke tot matige noordoostenwind.

Komende dagen: Zonnige perioden. Eerst vrij koel met ’s nachts lokaal lichte vorst, in het weekeinde temperaturen oplopend naar normale waarden.

Lange termijn verwachting:

dinsdag 19 mei tot en met dinsdag 26 mei
Grote (90%) kans op aanhouden van het droge, vaak zonnige weer. De temperatuur ligt rond de normaal, maar met een grote spreiding.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn