Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

13 mei 2020 door Jannes Wiersema

Noorden eerst bewolkt en regenachtig,later opklaringen en een bui

Een gebied met bewolking en regen boven het noordwesten trekt zuidoostwaarts. In het zuiden is het eerst nog zonnig. In de middag kan bij een bui in het oosten ook hagel voorkomen. In het noordwesten klaart het dan al weer op. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het Waddengebied tot lokaal 15°C in het zuidoosten. De wind is in de ochtend zwak tot matig uit richtingen tussen zuid en west, van het noorden uit draait de wind naar noord en neemt langs de kust toe naar vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht is het in het zuidoosten bewolkt.. Elders zijn er brede opklaringen en blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 2°C, aan zee enkele graden hoger. De noordelijke wind is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, aanvankelijk mogelijk nog krachtig.

Morgenochtend is er in het uiterste zuidoosten eerst nog bewolking. Verder zijn er zonnige perioden, aan de kust is een lichte bui mogelijk. Het wordt een graad of 13 en er staat een matige noord- tot noordoostenwind, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

De komende dagen:
Zonnige perioden. Vrijdag vrij koel met ’s nachts op veel plaatsen lichte vorst, in het weekeinde temperaturen oplopend naar normale waarden.

Lange termijn verwachting: woensdag 20 mei tot en met woensdag 27 mei
Grote (80%) kans op aanhouden van het droge, vaak zonnige weer. Eerst grote kans op (vrij) warm weer, daarna grote onzekerheid rond normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn