Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

15 mei 2020 door Jannes Wiersema

Vanuit het Noorden meer bewolking en in het noorden kans op een bui

De dag begint op veel plaatsen met zon, maar van het noorden uit drijven wolkenvelden het land binnen. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken. Met name in het noordelijk kustgebied kan in de loop van de dag een enkele bui voorkomen. De middagtemperaturen variëren van circa 12°C in het noorden tot 16°C in het zuidoosten. In de zuidelijke helft van het land staat er een zwakke tot matige noordenwind. In de noordelijke helft van het land is de wind overwegend matig uit een noordwestelijke richting.

Komende nacht zijn er naast opklaringen ook enkele wolkenvelden. In het noorden is er kans op mist(banken). Het blijft droog. De minimumtemperatuur ligt aan zee rond 9°C, landinwaarts rond 3°C. De noord tot noordwestenwind draait gedurende de nacht naar zuidwest en wordt zwak boven land, zwak tot matig vlak aan zee.

Morgen overdag zijn er wolkenvelden en lokaal kan er met name in de middag een spat regen vallen. In de middag en avond klaart het van het westen uit op. De middagtemperaturen lopen uiteen van 11°C vlak aan zee tot 18°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is zwak tot matig en draait in de loop van de middag naar west tot noordwest.

De Vooruitzichten: Aanvankelijk temperaturen onder normaal, maar geleidelijk oplopend naar waardes rond of iets boven normaal. Maandag met name in het noorden kans op regen, verder droog en woensdag veel zon.

Lange termijn verwachting:
vrijdag 22 mei tot en met vrijdag 29 mei
Eerst veel zon, droog en temperaturen boven normaal. Geleidelijk neemt de kans op maxima boven het langjarig gemiddelde af naar 30-40% en de kans op regen toe naar 40%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn