Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

16 mei 2020 door Jannes Wiersema

Zonnige perioden,later meer bewolking met in het noordoosten vanmiddag kans op een lichte bui.

Vanochtend zijn er op veel plaatsen zonnige perioden. In de loop van de ochtend neemt de bewolking toe. In de middag trekken vanuit het westen weer brede opklaringen het land binnen. Het is droog, maar vooral in het noordoosten kan er, met name in de middag, een lichte bui voor komen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 11°C vlak aan zee tot 18°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is zwak tot matig en draait in de loop van de middag naar west tot noordwest.

Komende nacht zijn er opklaringen en blijft het droog. De minimumtemperatuur varieert van 8°C vlak aan zee tot 2°C in het zuidoosten. De wind draait naar west tot zuidwest en is zwak, aan zee matig.

Morgenochtend zijn er velden hoge bewolking, maar er is ook ruimte voor de zon. In de middag ontstaan er, met name in het oosten stapelwolken, maar het blijft droog. Later in de middag klaart het ook daar op. De wind draait naar een westelijke richting en wordt matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig. De middagtemperatuur loopt op naar circa 18°C, vlak aan zee blijft het door de wind vanaf zee iets koeler.

Volgend week: Maandag met name in het noorden kans op wat regen, verder droog en woensdag en donderdag veel zon. Geleidelijk oplopende temperaturen tot ruim boven de 20°C aan het eind van de week.

Lange termijn:

Zaterdag 23 mei tot en met Zaterdag 30 mei
Onzekere verwachting met de kans op een droog weertype iets groter is dan de kans op wisselvallig weer met van tijd tot tijd neerslag. Vrij grote kans (60%) op temperaturen rond of beneden normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn