Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

18 mei 2020 door Jannes Wiersema

Noorden wolkenvelden en kans op een spatje regen,elders vrij zonnig en droog.

Vandaag zijn er flinke zonnige perioden, maar in het noorden is er in de ochtend meer bewolking en valt er in het noordelijk kustgebied mogelijk wat regen. De maxima lopen uiteen van 15°C aan zee tot 23°C in het zuidoosten. De wind is matig, aan de kust af en toe vrij krachtig en komt uit een zuidwestelijke, later westelijke richting.

Komende nacht zijn er in het noorden wolkenvelden, in het noordelijk kustgebied valt soms wat lichte regen. In het zuiden is het helder. De minima lopen uiteen van 13°C in het noordwestelijk kustgebied tot 8°C in het zuiden. De wind komt uit zuidwest en is zwak, aan de kust matig.

Morgen is er opnieuw veel zon. In het noorden is het aanvankelijk bewolkt, maar ook daar komt er meer ruimte voor de zon. Landinwaarts ontstaan wel stapelwolken. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het noordelijk kustgebied tot plaatselijk 24°C in het zuiden. De wind is west, draait later op de dag naar noordwest en is overwegend matig.

Komende dagen:

Droog en zonnig, op donderdag later op de dag kans op een onweersbui. Temperatuur oplopend tot ruim 25°C op donderdag. Op vrijdag een overgang naar koeler weer en regen of buien. Ook in het weekend kans op regen of buien. Vanaf vrijdag meer wind.

Lange termijn verwachting:

Maandag 25 mei tot en met Maandag 01 juni
Een vrij grote kans op een droog weertype (70%) met maximumtemperaturen die waarschijnlijk rond of iets beneden de normaal liggen (70% kans).

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn