Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

19 mei 2020 door Jannes Wiersema

Perioden met zon,maar in het Noorden meest bewolkt en overwegend droog.

De dag begint met wolkenvelden, maar er komt steeds meer zon. Landinwaarts ontstaan er wel stapelwolken. De middagtemperaturen lopen uiteen van 16°C in het noordelijk kustgebied tot 25°C in het zuiden. De wind is zuidwest tot west, draait later op de dag naar noordwest en is overwegend matig.

Komende nacht is het wisselend bewolkt. Als er in het noorden en oosten opklaringen aanwezig zijn, dan kan daar mist ontstaan. Het koelt af naar waardes die in de vroege ochtend uiteen lopen van 7°C in opklaringen landinwaarts tot 12°C in het zuidwesten. De wind is zwak, komt in het noorden uit westelijke richtingen en elders uit richtingen tussen noord en noordwest.

Morgen overdag lost de eventuele mist snel op. Verder begint de dag op veel plaatsen zonnig, maar ontstaan er steeds meer stapelwolken, die in de avond weer overal oplossen. De maxima variëren van 18°C op de Wadden tot 25°C in het zuiden. De wind blijft zwak en komt overwegend uit noordelijke richtingen. In de avond draait de wind naar oost en neemt aan zee en op het IJsselmeer toe naar matig.

Komende dagen:

Eerst droog, zonnig en warm. Vrijdag meer bewolking en ongeveer 50% kans op regen. In het weekeinde temperaturen rond normaal.

Lange termijn:

dinsdag 26 mei tot en met dinsdag 02 juni
Eerst grote (90%) kans op (vrij) warm, droog en zonnig weer. Vanaf het einde van de volgende week neemt de kans op meer bewolking, regen, en (vrij) koel weer toe naar 40%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn